Рекордното споразумение при развода на шейха на Дубай и бившата му

...
Рекордното споразумение при развода на шейха на Дубай и бившата му
Коментари Харесай

Безпрецедентен стандарт: Смайващи подробности разкри разводът на шейха на Дубай |

Рекордното съглашение при развода на шейха на Дубай и някогашната му брачна половинка принцеса Хая разкри безпрецедентен стандарт на живот, на който са се радвали двамата по време на брака си.

По време на правосъдното дело стана ясно, че преди раздялата им през 2019 година шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум е осигурявал на Хая 83 милиона паунда за поддържане на семейството ѝ плюс годишна прехрана от 9 милиона паунда и разнообразни спомагателни заплащания и дарове.

Децата им Джалила (14) и Зайед (9) са имали годишна прехрана от почти 10 милиона паунда за всеки плюс достъп до флотилия от самолетите на шейха, включително направен по поръчка Боинг 747, с който той държал децата му да пътуват, хеликоптери, яхта за 400 милиона $ и първокласни парцели за милиони. Майката и децата също така са разполагали с към 80 души личен състав.



Снимка: Getty Images

През едното от летата по време на техния брак принцесата и шейхът са похарчили 2 милиона паунда за ягоди, чу още съдът.

По време на процеса принцеса Хая изиска, без триумф, да ѝ бъдат върнати ценни движимости. Например облекло от висшата мода за 74 милиона евро (63 млн. паунда) и бижута за 20 млн. паунда. В правосъдната зала бяха излъчени видео кадри от сейф-стая в замък на брега на морето. Според Хая съвсем всички полезности от там са били изнесени и са оставени единствено бижута на стойност към 20 000 паунда. На въпрос на съдията " има ли смисъл " да ѝ бъдат върнати, тя дава отговор с " не:.

В последна сметка съдът подреди на шейх Мохамед да заплати на някогашната си брачна половинка 13,7 милиона за изчезналите бижута и 1 млн. паунда са облеклата от висшата мода, както и 5 млн. " за покупка на няколко положителни коня и тяхната прехрана за няколко години ".



Снимка: Getty Images

Ваканциите наподобява са представлявали сензитивна част от издръжката на децата в фамилията. За почивки в чужбина - две седмици във Англия и по три дълги уикенда в Йордания и Англия - са били харчени 5,1 милиона паунда годишно.

1 милион годишно са заделяни за " наслаждение ", а 227 000 - за животните - две понита и кон за децата. 

Отсъждайки каква прехрана се поставя в този момент на наследниците на шейха, съдията разяснява: " Ще направя всичко допустимо, с цел да стигна до умозаключение какво е рационално, като не не помня, че изключителното благосъстояние и забележителният стандарт на живот, на които са се радвали тези деца по време на брака, вършат този случай изцяло необикновен ". Като цяло съдията се въздържа да разяснява сумите, само че въпреки всичко отбелязва, че е " законно да се подлага на критика " покупката на три автомобила за Зайед и отхвърля да присъди на шейха и този разход, отбелязва " Гардиън ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР